Responsive Design

Responsiv eDesign får din webbplats att se professionell ut, i alla lägen! Låt din webbplats möta sina besökare precis så som du vill att den ska göra, oavsett vilken enhet som används.

Vad innebär responsive design?

Med responsive design menas att webbsidans layout och innehållet ändrar sig beroende på vilken enhet du använder. Utan att känna dig personligen kan jag nästan svära på att du surfar oftarresponsive-designe via din smartphone eller surfplatta än via datorn. Stämmer det? Om inte så kommer det nog ändras inom en snar framtid. Användningen av mobila enheter ökar ständigt, vilket är bra att ha i åtanke när man planerar hur man ska lägga upp sin webbsida. Om ni redan nu anpassar designen efter mobila enheter kan ni känna er lugna och veta att ni slipper ta tag i detta längre fram.

Ett ständigt ökande utbud

I takt med att tekniken går framåt och fler aktörer vill slå sig in på marknaden ökar också antalet enheter som går att surfa på. Detta ställer höga krav på ens webbsida om man inte vill gå miste om potentiella kunder eller viktiga kontakter. Nu räcker det inte längre att ha en webbsida som fungerar bra via datorn, nu är det nästan ett måste att den även ska fungera felfritt via smartphones och surfplattor. Med tanke på dagens enorma utbud är det omöjligt att göra nya anpassade sidor så fort det dyker upp något nytt på marknaden, som tur är behöver man inte det heller. Vad man ska göra istället? Man ska använda Responsive Design.

Ren Vinst!

vinst           om man surfar till en webbsida via sin smartphone och det visar sig att man måste scrolla i sidled, zooma in, ändra skärmen och så vidare för att ha en chans att hitta det man söker tröttnar man ganska fort. Om det är någon viktig information man måste ha tag i kanske man står ut, annars är det väldigt lätt att ge upp. Med en webbsida med stöd för Responsive Design uppstår inte det här problemet, då anpassas istället webbsidans utformning efter skärmen den visas på och man slipper ha flera varianter av sina webbsidor, vilket gör att man som företag spar både tid och pengar. Responsive Design gör det lättare att hantera webbsidan samtidigt som det finns en större chans att användarna inte bara stannar kvar på er sida utan till och med återvänder. Som om detta inte är skäl nog att använda Responsive Design är det även ett bra sätt att visa att man är ett modernt företag som följer med i den tekniska utvecklingen och bryr sig om sina besökare.

Kontakta oss gärna för mer information om hur vi kan hjälpa Er att ta ytterligare ett steg framåt genom att skapa en mobil-anpassad Webbsida!